Veehouders moeten van de provincie een 'transitie' naar duurzame landbouw doormaken.
Volledig scherm
Veehouders moeten van de provincie een 'transitie' naar duurzame landbouw doormaken. © Tom Tacken

Stinken de boeren te hard in Oisterwijk? Ja, zeggen alleen PrO en PGB volmondig

OISTERWIJK - Interessante stelling voor een stemwijzer: voor de veehouders in Oisterwijk moeten strengere geurnormen gaan gelden dan het Rijk hun nu al voorschrijft. Eens, zeggen oppositiepartijen PrO en PGB volmondig. Oneens, meent Algemeen Belang. Maar wat gaat de VVD invullen?

Quote

Als we eens van 14 naar 10 odeur teruggin­gen

Carlo van Esch (PGB)

Het antwoord liet commissielid Franca van der Horst donderdagavond boven de markt hangen. Ze peinsde wel hardop of er geen onderzoek moest worden ingesteld naar overschrijding van de huidige geurnormen. En ze vroeg wethouder Sjef Verhoeven hoe het stond met het collegevoornemen uit 2016 om tot een Geurverordening te komen. Dat antwoord moest de partijloze wethouder schuldig blijven. PGB'er Carlo van Esch gaf alvast een voorzet: ,,Als we in het buitengebied nou eens van 14 naar 10 odeur teruggingen."

Aanleiding voor de discussie in de commissie ruimtelijke zaken was het aangescherpte veehouderijbeleid van de provincie. In een notitie zette het college uiteen daarin voor Oisterwijk geen aanleiding te zien om ook de teugels aan te halen, bijvoorbeeld in het bestemmingsplan buitengebied.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.