De Voorste Stroom loopt langs het archeologisch monument waarop de Stichting Duurzaamheidsvallei met muurtjes Kasteel Durendael in herinnering wil roepen. Het fietspad naar de brug slingert ertussendoor. In een rechte hoek: de slotgracht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Voorste Stroom loopt langs het archeologisch monument waarop de Stichting Duurzaamheidsvallei met muurtjes Kasteel Durendael in herinnering wil roepen. Het fietspad naar de brug slingert ertussendoor. In een rechte hoek: de slotgracht. © Stichting Duurzaamheidsvallei

Streep door kasteel Durendael in Oisterwijk: ‘Raad kan hier niet mee wegkomen’

OISTERWIJK - Het leek een prachtig plan dat alom ook bijval kreeg, maar nu lijkt het finito met een monument dat langs de Voorste Stroom in Oisterwijk de herinnering aan ‘kasteel Durendael’ op moest gaan roepen. Aanleiding: rooiwerkzaamheden ten behoeve van een parkeerterrein.

,,Wat mij betreft is het over”, zegt voorzitter Henk Hoppenbrouwers van de Stichting Duurzaamheidsvallei, die vier jaar aan het project trok. ,,We zouden over een alternatief na kunnen denken, maar dat wordt dan een slap aftreksel.”

Tilburg e.o.