Volledig scherm
Jan van Doorn (links) en Han Koopmans voeren samen met Ivo Maas de strijd tegen The Inside in Oisterwijk aan. © Beeld Werkt

Strijd is in Oisterwijk níet gestreden: ‘Raad van State mag zich over The Inside buigen’

OISTERWIJK - ,,Ik zou niet te vroeg juichen als ik de gemeente of Inside was. De motivering van de rechtbank rammelt op veel punten en we gaan uiteraard in hoger beroep bij de Raad van State. Daar zitten de échte wetgevers en juristen en wij hebben er alle vertrouwen in dat we daar gelijk gaan krijgen. Dus wordt vervolgd.”

Zo reageert Han Koopmans op de uitspraak van de rechtbank in Breda, die in het nadeel uitvalt van de 68 omwonenden van evenementenhal The Inside aan de Heusdensebaan. De buurt vocht de omgevingsvergunning aan die de gemeente Oisterwijk heeft verleend aan Ambacht, de bv van horecaondernemers Erik Haenen en Alwin Houwing.

Terwijl op Facebook de felicitaties voor beiden binnenstromen, kondigt Koopmans dus aan dat de strijd nog niet gestreden is. Samen met Jan van Doorn en Ivo Maas heeft hij zich van meet af aan verweerd tegen de komst van, zoals zij dat zien, een disco in de nabijheid van woningen.

Klik hier voor het BD-dossier over Inside en Insaid

Volledig scherm
Internationale Vrouwendag vond ook in 2018 plaats in The Inside. © Stichting Oisterwijk Centraal

Tilburg e.o.