Volledig scherm
Zaterdagmiddag was het ook heel druk op station Eindhoven bij de opstapplek voor de bussen. © Dave Verzijl‏

'Stuur water, dekens en opladers'; NS-bus verdwaalt tussen Eindhoven en Tilburg

OISTERWIJK - Door werkzaamheden op het station in Eindhoven is de dienstregeling van en naar Tilburg en Den Bosch de komende dagen anders ingericht. 'De NS zet bussen in' zijn dan de gevleugelde woorden. Maar ook met die bussen kan wel eens wat misgaan, merkte Simone Vermeeren. ,,Het was geen drama hoor. Ik vond het wel grappig."

Simone moest zondag van Eindhoven naar Den Haag reizen. De eerste stap is dan om in de bus te stappen op het station in Eindhoven om op het station in Tilburg te komen. En daar ging het nou net mis.

Verkeerde afslag

,,Ik ben om half 12 vanmorgen op Eindhoven in een snelbus naar Tilburg gestapt," vertelt Simone tijdens haar reis, ,,en de chauffeur had niet echt een benul, geloof ik. Eerst nam ze de verkeerde afslag bij Oisterwijk waardoor we moesten keren. Vervolgens ging ze er opnieuw te vroeg af, waardoor we in Udenhout verdwaalden."

Het verdwalen was reden genoeg voor Simone om hulp in te schakelen via Twitter.

Navigatie

De buschauffeur kwam er zelf niet meer uit en heeft de hulp ingeschakeld van mensen langs de weg en passagiers. ,,De chauffeur heeft toen onderweg aan iemand de weg moeten vragen, en twee passagiers hebben de navigatie overgenomen."

Het ritje tussen Eindhoven en Tilburg werd daardoor een stukje langer dan gepland. ,,Uiteindelijk zijn we 70 minuten onderweg geweest, dat was wel vervelend. Ik moest nog helemaal door naar Den Haag, dus ik baalde een beetje."

Haar tweets naar de NS werden meteen beantwoord door NS online, maar ze waren niet als serieuze klacht bedoeld.,,Ik ben voor de lol met de NS gaan twitteren, maar die kunnen natuurlijk ook niks doen."

De NS was niet bereikbaar voor commentaar.

Tilburg e.o.