Volledig scherm
Moergestelse kerk.

Te Wierik kan voorlopig pastoor in Moergestel blijven

MOERGESTEL - Pastoor Theo te Wierik blijft voor de Moergestelse parochie behouden. In de zondagse mis vertelde hij zijn parochianen dat het kerkbestuur een 'verhelderend gesprek' heeft gevoerd met hulpbisschop Jan Liesen. Te Wierik sprak ook van een positieve ontwikkeling.


Will Pellis, lid van het Moergestels parochiebestuur, beaamt dat het vertrek van Te Wierik nu van de baan is. ,,De crux kwam aan het eind van een lang gesprek. Zolang de Moergestelse parochie bestaat, is onze pastoor geen enkele verantwoording verschuldigd aan de beoogde pastoor van de nieuwe parochie-eenheid van Oisterwijk, Moergestel en Haaren. In het uiterste geval kan Te Wierik tot 2020 gewoon onze pastoor blijven."
De beoogde pastoor van de nieuwe parochie blijft Christof van Buijtenen, van de Oisterwijkse Petruskerk. Te Wierik, die als ruimdenkend bekend staat, wil niet onder de conservatief Van Buijtenen dienen.
Moergestelse parochianen hebben te hoop gelopen tegen het vertrek van de populaire Te Wierik. Alle commotie had voorkomen kunnen worden, concludeert Pellis, als Van Buijtenen niet gepretendeerd had het binnenkort ook in Moergestel voor het zeggen te hebben.
Volgens Pellis heeft hulpbisschop Liesen ook erkend dat het aan de communicatie vanuit het bisdom geschort heeft. De resultaten van het gesprek moeten nog wel in de bisdomstaf besproken worden.

Tilburg e.o.