Volledig scherm
The Inside in Oisterwijk. © Facebook The Inside

The Inside: ‘Schandalig dat debat in de raad van Oisterwijk naar december wordt verschoven’

OISTERWIJK - Het spoeddebat over The Inside gaat donderdag in de gemeenteraad van Oisterwijk niet door. PrO heeft de griffier gevraagd het punt te verschuiven naar de raadsvergadering van december. 

,,Door het gedoe rond de wethouders waren we bang dat de overlast van The Inside niet de aandacht zou krijgen die het verdient", verklaart PrO-fractievoorzitter Jean Coumans. Op de raadsagenda staat nu  wel het punt ‘Verklaring vacature wethouder’. De Oisterwijkse politiek is in rep en roer nadat de wethouderskandidaat van PrO door andere partijen werd afgewezen.

Alwin Houwing, exploitant van The Inside, vindt het ‘schandalig’ dat hij daar als horecaondernemer de dupe van moet worden. ,,We willen onderhand weten waar we aan toe zijn. Verschillende mensen, ook van de tegenpartij, hebben zich hierop voorbereid. Ik ken er drie die van het spreekrecht gebruik hadden willen maken.”

Han Koopmans, van de actiegroep Insaid Nee, kan het wel billijken dat 'onder deze omstandigheden’ het debat is uitgesteld. ,,Ik heb er wel moeite mee dat het zo lang duurt voor de gemeente reageert op ons beroepschrift.” Insaid Nee vecht bij de rechter de door de gemeente verleende omgevingsvergunning voor The Inside aan.

‘Lawaaifeesten’

PrO nam vorige maand het initiatief tot een interpellatiedebat na een reeks van klachten vanuit de buurt over twee evenementen bij The Inside. ‘Ruim voor de volgende twee lawaaifeesten op 10 en 24 november’ moest van Coumans de raad zich over de overlast uit gaan spreken.

Klik hier voor het BD-dossier Inside en Insaid

Tilburg e.o.