Volledig scherm
De 84-jarige Bep van den Berk, 43 arbeidsjaren op de leerfabriek van Oisterwijk

Theatertocht over Oisterwijkse KVL

OISTERWIJK - Door de culturele wandeling 'Arrest 4. 13', met muziek, film, theater en dans komt de historie van de Oisterwijkse leerfabriek KVL komend weekeinde even tot leven.

De locatievoorstelling 'Arrest 4.13' brengt veel bij elkaar: de historie van een immens terrein van de leerfabriek in Oisterwijk, theatermakers. filmmakers, componisten en zo'n honderd amateurs en professionals.
Met feestjaar Oisterwijk 800 als kapstok is op initiatief van dans- en muziekschool Factorium het acht hectare grote terrein een weekend toegankelijk gemaakt voor een theaterwandeling door de voormalige hallen aan de Almijstraat waarbij het verleden van de KVL (Koninklijke Verenigde Leder) met films, korte documentaires, dans, miniconcerten en theater tot leven komt.
In de gebouwen staan grote schermen waarop portretten van oud-werknemers als Bep van den Berk, die van zijn zolder een KVL-museum heeft gemaakt, zijn te zien van filmmaker Hans Eikmans.
Componisten als Eric Wels, Niko Langenhuijzen, Hans Sparla en Daniel Ortgiess hebben voor deze historische documenten nieuwe muziek gecomponeerd die de filmpjes ondersteunen.


'Arrest 4.13' is vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf 18.30 uur vertrekt er elk kwartier een groep met een gids. De multimediale theaterwandeling duurt ruim een uur. www.arrest413.nl

Volledig scherm
Voormalige fabriek van de Koninklijke Verenigde Leder.\n

Tilburg e.o.