Volledig scherm
© Thinkstock

Thebe steekt miljoenen in opleiding zorgmedewerkers

MOERGESTEL - Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft maandagmiddag in Moergestel de aftrap verricht voor het ontwikkelprogramma De Bedoeling van Thebe. Alle 2.200 medewerkers van de verzorgings- en verpleeghuizen gaan de opleiding doen.

De kosten, tussen de 3,5 en 4 miljoen euro, worden grotendeels betaald uit het eigen vermogen van het zorgconcern. Ook het Rijk stelt geld beschikbaar om de ouderenzorg te verbeteren.

Startschot
Onder het motto ‘Samen veranderen we de zorg’ werd bij Park Stanislaus het startschot gegeven. Bestuurder Rob Stam: „Thebe wil haar medewerkers ondersteunen in deze tijd waarin de veranderingen in de zorg zo snel gaan. Onze cliënten vragen andere zorg, zowel in de verzorgings- en verpleeghuizen als in de wijk. Het personeel moet daar in mee groeien, in een ongelooflijk snel tempo. Vandaar het grote belang van dit programma.”

Van Rijn benadrukt: „De verpleeghuiszorg van de toekomst is persoonlijke, liefdevolle zorg. Met waardigheid voor de bewoners en trots voor de medewerkers.”

Zelfstandig
De wijkverpleegkundigen van Thebe hebben de cursus al doorlopen. De wijkteams opereren nu in grote mate zelfstandig en regelen in samenspraak met cliënten en hun familie zorg op maat.

Faillissement
Zorgaanbieder Thebe, actief in Midden- en West-Brabant, is afgelopen twee jaar fors afgeslankt. De huishoudelijke zorg ging failliet, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg werden afgestoten en voor de maaltijdservice is een partner gevonden.

Tilburg e.o.