Volledig scherm
Tiliander opent vrijdag zijn deuren na een gezamenlijke inspanning van (vlnr) Ruud van Eeten (directeur Tiliander), Rein de Laat (directeur VVV) en Jan Verschure (manager bibliotheek). © Beeld Werkt

Tiliander moet de Oisterwijkse harten gaan veroveren: 'We hebben geen eilandjes meer'

OISTERWIJK - Cultuurcentrum Tiliander gaat na een drastische ombouw eindelijk het hart van de Oisterwijkers veroveren. Directeur Ruud van Eeten gelooft er heilig in. Vrijdag is de heropening, waarna een weekend vol met activiteiten staat gepland.

Van Eeten: ,,VVV, muziekschool, bibliotheek, het verenigingsleven en het theater: het waren hier allemaal eilandjes. Wie straks binnen komt, ziet geen muren. Je ticket of een wandelroute kopen, boeken lenen, krantje lezen met een tosti erbij: dat alles speelt zich in één ruimte af." 

Meest opvallend is dat de bibliotheek van boven naar beneden verhuist. ,,Die wens hadden we al een paar jaar", zegt bibliotheekmanager Jan Verschure. ,,We zaten op de eerste verdieping echt verstopt."

Door de interne verhuizing van de bieb is boven plaats vrijgekomen voor welzijnsorganisaties Juvans en ContourDeTwern, die nu nog in een pand aan de Blokshekken zijn gehuisvest. In de loop van volgend jaar nemen zij ook hun intrek in Tiliander.

Ook Rein de Laat, algemeen directeur VVV Noordoost-Brabant, hoopt dat zowel inwoners van Oisterwijk als toeristen zich welkom gaan voelen in het nieuwe Tiliander.  

De verbouwing van Tiliander, inclusief een hellingbaan in plaats van de krakkemikkige lift, vergde een investering van ruim een half miljoen.

In het Brabants Dagblad van vrijdag is een hele pagina voor het nieuwe Tiliander ingeruimd.

Volledig scherm
De bibliotheek is van de eerste verdieping naar beneden verhuisd. © Beeld Werkt
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.