Volledig scherm
De hulpdiensten bij het azc in Oisterwijk. © Toby de Kort

Traumaheli naar azc Oisterwijk voor 'ernstig medisch incident'

VIDEOOISTERWIJK - Opnieuw moesten maandagavond hulpdiensten naar het azc in Oisterwijk. Er is volgens de politie sprake van een medisch incident, waarvoor een traumahelikopter is geland. Een woordvoerder benadrukt dat er geen sprake is geweest van geweld. 

Twee ambulances reden naar het terrein van het azc. Daar vlakbij, langs de Pannenschuurlaan, landde de traumahelikopter. De trauma-arts stapte in bij één van de ambulances, die richting het ziekenhuis in Nijmegen vertrok. Ook de politie was aanwezig, maar dat was volgens een woordvoerder puur ter ondersteuning van de medische hulpverleners. 

Onrust

Het is de laatste weken flink onrustig in het Oisterwijkse asielzoekerscentrum. Vorige week werden twee mensen aangehouden die zichzelf iets dreigden aan te doen. De burgemeester van Oisterwijk vlak daarvoor dat jonge asielzoekers niet in bepaalde delen van het dorp mogen komen, na een serie diefstallen en inbraken. 

Staatssecretaris Mark Harbers van Asiel (VVD) reageerde voor het weekend op incidenten in Oisterwijk, Grave en Weert. Overlastgevende asielzoekers kunnen nu sneller in aso-azc's worden geplaatst. 

Tilburg e.o.