Volledig scherm
The Inside © Facebook The Inside

Twee keer feest bij The Inside in Oisterwijk, maar wel met 'teringlijers' in de Heusdensebaan

OISTERWIJK - Het Nederlandstalige lied van Tino Martin op vrijdag en hardstyle van de Australische dj Delete op zaterdag: The Inside kende in Oisterwijk een gevarieerd weekend. Een constante vormden klachten over geluidsoverlast vanuit de woonomgeving.

Een van de bewoners van de Heusdensebaan mailde het Brabants Dagblad de mailwisseling die zij had met The Inside. Er blijkt uit hoe moeilijk het voor de ondernemers is om het feestplezier van hun bezoekers te verenigen met het woongenot van de buren. 

Zie hier het BD-dossier over The Inside en Insaid

Als 'evenementenlocatie' heeft The Inside van de gemeente, onder voorwaarden, een omgevingsvergunning gekregen voor het houden van activiteiten in het Insaidpand. Bezwaarmakers hebben aangekondigd die vergunning tot aan de Raad van State aan te zullen vechten.

Zaterdag 11.21 uur, na het optreden van Tino Martin

Vannacht, tijdens en na het evenement van Tino Martin in The Inside, hebben wij als bewoners van de Heusdensebaan zóveel overlast gehad van vertrekkende bezoekers dat mijn gehele gezin geen oog dicht heeft gedaan. Vooral de schreeuwende mensen op straat tot diep in de nacht (na 03.00 hield het pas op) vormden een zeer grote bron van overlast. ’s Nachts zou ik graag willen slapen, dat lijkt me niet teveel gevraagd. Hoe kunnen wij er in gezamenlijkheid voor zorgen dat deze overlast stopt?
In april heb ik na een soortgelijk evenement ook een mail gestuurd, hierop heb ik toen onderstaande reactie ontvangen:

“We begrijpen je zorgen over de overlast zeker. Met het komende evenement, op 14 april, nemen we extra blijvende maatregelen waarbij we verwachten dat de overlast tot het minimum beperkt is. Dit heb ik reeds aangekondigd in de brief die je hebt ontvangen. Mocht er u na dit evenement iets opvallen, vernemen we dat zeer graag.”

Na vannacht kunnen we vaststellen dat deze ‘extra blijvende maatregelen’ vooralsnog onvoldoende resultaat hebben gehad. Wat doen we nu? Ik woon met mijn gezin in de Heusdensebaan en zou de situatie graag leefbaar houden.

Ik hoor graag van jullie.

Zaterdag 16.23 uur, antwoord The Inside

Ik vind het vervelend om te lezen en begrijp je zorgen. Natuurlijk, een compleet gezin wakker houden willen we absoluut tegen gaan. Met een uitstroom van 900 bezoekers is het echter onmogelijk om hier compleet geen last van te ondervinden.
Vanuit eigen initiatief gaan ook wij in contact met gemeente en andere organisaties om te kijken hoe we vertrekkende bezoekers hierin het beste kunnen begeleiden.

Om het evenement van gisteren kort aan te halen, we staan met vier verkeersbegeleiders buiten, drie eigen medewerkers én vijf security-medewerkers om mensen rustig en kalm te houden, maar met een slok op, blijkt dit heel lastig te zijn.

Bedankt voor je mail, we gaan er zeker weer meenemen in onze evaluatie en hopen het de volgende keer te verbeteren.

Zondag 1.17 uur, tijdens het optreden van dj Delete

Zojuist, om 00.59, wakker geworden van een groepje jongens die minutenlang in de Heusdensebaan ‘teringlijer’ stonden te schreeuwen.
De teksten van de muziek kunnen we, nu eenmaal wakker, in onze slaapkamer met het raam uit voorzorg al gesloten, letterlijk verstaan. Dit is geen leefbare situatie. Misschien moeten jullie concluderen dat een evenementenlocatie op deze plek toch niet zo’n goed idee is.
Mensen van PrO en PGB: bij deze nodig ik jullie uit om bij het volgende grote evenement bij ons in huis te komen luisteren naar de overlast, zodat jullie met eigen oren kunnen horen wat de impact hiervan is. En dan wonen wij nog halverwege de Heusdensebaan, niet eens heel dichtbij. Dit moet stoppen.

Hopelijk hebben jullie een betere nacht dan wij.

Zondag 10.42 uur, antwoord van The Inside

Gisterenavond hebben we een evenement georganiseerd waarbij we één van de vier ontheffingen hebben gebruikt met betrekking tot de geluidsnormering. Deze geluidsnormering licht hoger dan bij een normaal evenement, waarbij we ruim binnen de geldende normen zijn gebleven. Speciaal hiervoor hebben wij (evenals op vrijdagavond) een geluidstechnicus de gehele avond buiten laten staan die dit binnen de normen hield.
Ten opzichte van afgelopen vrijdagavond hebben wij de Heusdensebaan grotendeels afgesloten, waardoor deze uitstroom véél minder was door jullie straat, hebben wij geconcludeerd, met tevens continue twee medewerkers door de straat.

We houden contact met betrekking tot onze evaluatie en komen er op terug.

Volledig scherm
Dj Delete hield zaterdag, in samenwerking met Intents en Fanaticz, een showcase van zijn eerste album in The Inside. © Affiche

Tilburg e.o.