Volledig scherm
Sjef van den Meijdenberg en zijn zoon Luuk voor het verlaten schoolgebouw waar zij met hun fysiotherapiepraktijk in willen trekken. © Beeld werkt

Vader en zoon Van den Meijdenberg zien in de Bienekebolders een 'vitaliteitscentrum' voor Moergestel

MOERGESTEL - St. Jozefschool, Boszicht, Bienekebolders. En straks Vitaliteitscentrum Moergestel? Of misschien wel het Irene Harding Centrum?

Bij die laatste suggestie verschijnt een weemoedige glimlach op het gelaat van Sjef van den Meijdenberg (67), fysiotherapeut te Moergestel. Het is waar: de maatschap die hij samen met zijn zoon Luuk (37) voert, stoelt op de aanpak van de vrouw met wie hij lange tijd een praktijk deelde. ,,Irene dacht niet in vakjes. Ze keek naar de hele mens. Wie zich met een pijnlijke schouder of nek meldt, draagt misschien wel een te zware last."

Volledig scherm
Het medisch centrum van Moergestel aan de Raadhuisstraat, waarin ook Topfysiotherapie van Sjef van Luuk van den Meijdenberg ruimte huurt. © Google Streetview

Het pand aan de Bosstraat waarin tot de zomer openbare basisschool de Bienekebolders huisde, leent zich volgens vader en zoon perfect voor hun 'interdisciplinaire' aanpak. Die moeten ze nu op twee locaties in praktijk brengen: op Raadhuisstraat 27 en verderop in dezelfde straat ook in het medisch centrum. Luuk: ,,We hebben veel in huis. Sjef heeft zich naast de algemene fysiotherapie ontwikkeld op het gebied van de neurologie. Ik ben manueel therapeut en echografist. Training, voeding, bekkenfysiotherapie, geriatrie: dat zit ook allemaal in ons team."

Open hal

Eilandjes zijn dat nadrukkelijk niet. Sjef: ,,We lopen bij elkaar binnen. En dat past mooi bij de indeling van de Bienekebolders. Geen afgebakende klassen, maar een grote open hal. De gemeente heeft haar gebouw een paar jaar geleden bovendien gerenoveerd. Het zou jammer zijn om het te slopen."

Hun plan hebben vader en zoon Van den Meijdenberg al bij het zittende college ontvouwd. Ze leverden het ook in bij Algemeen Belang, toen die partij vorig jaar de bevolking opriep ideeën voor de Bienekebolders aan te dragen.

Vader en zoon weten dat de Bosstraat bij de politiek nadrukkelijk in beeld is voor woningbouw. PGB en PrO, die nu binnen het gemeentebestuur aan zet lijken, denken eerder aan inbreiding (kom) dan aan uitbreiding (nieuwe wijken).

Pastorie

Volledig scherm
Het Moergestelse team van Topfysiotherapie met rechts vader Sjef en zoon Luuk van den Meijdenberg. © Topfysiotherapie

Maar de twee spreken van een 'unieke kans'. Jaap de Groot, van het naastgelegen sportcentrum Physique, is in voor samenwerking. Ook Jan de Laat van Vortexx, het '4D advies- en coachingsbureau dat spiritualiteit en kennis samenbrengt', wil meedoen. De nieuwe eigenaren van de oude pastorie aan de overkant denken eraan hun rijksmonument een zorgbestemming te geven. Ook dat past in het plaatje. ,,Maar als het niet doorgaat, hebben we vast wel een plan B", toont Luuk van den Meijdenberg zich realistisch. ,,Uitbreiden aan de Raadhuisstraat of een andere locatie in Moergestel zoeken. Er staat genoeg leeg."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.