Volledig scherm
Vlnr: Frank van Loon, Peter van Loon en Jan Frans Knevel.

Van Loon (24) nieuwe koning Sint Sebastiaan Oisterwijk

OISTERWIJK - Frank van Loon (24) is de nieuwe koning van het Oisterwijkse gilde Sint Sebastiaan. Het 135e schot op de vogel was rond 15 uur raak. Daarmee is Van Loon, zoon van keizer Peter van Loon, 3 jaar lang koning.

Tot op het laatst was het 'bloedstollend spannend', reageert Susanne Knevel die als een van de laatste 6 nog in de race was in de titelstrijd. "We waren alle 6 zo gedreven. Echt heel spannend."

Ze had de eretitel graag overgenomen van haar man Jan Frans die de laatste 4 jaar koning is geweest. Susanne zou dan de eerste vrouw zijn binnen het gilde die de vogel eraf had geschoten.

Frank is meteen na afloop nog een beetje beduusd. "Het moet misschien nog echt doordringen." Voor vader Peter van Loon is het een feestdag. Zijn familie levert de keizer en de koning van het Sint Sebastiaan.

Het koningschieten startte maandag om 13.00 uur op het gildeterrein in het Lindepark. Nadat om 15.00 uur het laatste stuk van de houten vogel werd geschoten, is Van Loon geïnstalleerd. Met het koningszilver om wordt hij op het bordes van Tiliander om 16.00 uur voorgesteld aan het gemeentebestuur.

Volledig scherm
De nieuwe koning wordt gefeliciteerd als hij de houten vogel naar beneden heeft geschoten.
Volledig scherm
Koning Frank van Loon (links) met zijn vader Peter van Loon en rechts Jan Frans Knevel. © Kim Spanjers
Volledig scherm
Op de voorgrond de houten vogel die is gesneuveld naar 135 schoten. 81 waren er raak.

Tilburg e.o.