Volledig scherm
Theo te Wierik zegent fietsen in Moergestel, het dorp waar hij pastoor was. © BeeldWerkt

Van Theo te Wierik hoeft een fietsbrug met zijn naam niet

MOERGESTEL - Het plan in Moergestel om de nieuwe fietsbrug over de Reusel te vernoemen naar oud-pastoor Theo te Wierik lijkt van de baan. Te Wierik heeft het college van Oisterwijk laten weten dat hij zijn naam liever niet aan de brug verbonden ziet.

Burgemeester en wethouders gingen bij hem te rade naar aanleiding van raadsvragen van de PGB. Die partij wilde van het college weten waarom het niet mee wilde werken aan een ‘Theo te Wierik-brug'. De motivatie dat straat- en brugnamen alleen naar overleden personen kunnen verwijzen, wekte verontwaardiging in Moergestel. Oisterwijk kent immers een Pastoor Dumoulin-brug. Die naam werd onthuld toen Dumoulin nog leefde. Bij wijze van uitzondering is destijds medewerking verleend, laat het college weten.  

Het initiatief om Theo te Wierik met zijn eigen brug te vereren kwam van Moergestel Fietsdorp. In hun richting had Te Wierik al aangegeven het plan te veel eer te vinden. Maar aan een ‘Pastor Theo Brug’, daar waar de Broekzijde overgaat in de Heizenschedijk, wilde hij nog wel zijn zegen geven.

Voor het college heeft ook geteld dat Moergestel al een ‘pastorenbuurt’ heeft. De Broekzijde maakt daar geen deel van uit.

Tilburg e.o.