Volledig scherm
De inbrekers richtten grote chaos aan. © Masja Vlaminckx

Veel schade door ramkraak in brillenzaak Panis in Oisterwijk

UPDATEOISTERWIJK - Bij een ramkraak is in de nacht van zondag op maandag grote schade aangebracht aan het winkelpand van brillenzaak Ruud Panis aan de Lind in Oisterwijk. De daders gingen er met dure zonnebrillen van het merk DITA vandoor.

De daders reden met een kleine rode auto achteruit de winkelruit en het hekwerk van de brillenzaak aan diggelen. Dat gebeurde waarschijnlijk even voor 3.00 De ramkrakers zijn gefilmd door beveiligingscamera's in de zaak. Het drietal, dat handschoenen en gezichtsbedekking droeg, is hooguit twee minuten binnen geweest en ging specifiek voor het dure zonnebrillenmerk DITA. Die kosten honderden tot over de duizend euro per stuk. Met de brillen in grote zakken gingen ze er daarna rennend vandoor.

Klik hier voor de 112-kaart van Oisterwijk

Toen eigenaar Sjoerd Panis maandagochtend vroeg ter plaatse kwam stond de auto die is gebruikt voor de ramkraak nog in zijn zaak. Het voertuig is vermoedelijk vannacht elders gestolen. De winkel blijft maandag gesloten, de politie is bezig met sporenonderzoek en de schade is groot. Panis hoopt zijn zaak dinsdag weer te kunnen openen.

De brillenzaak Ruud Panis zit aan de Lind pal naast Roomer Fashion. Deze modezaak is de afgelopen jaren al meerdere keren doelwit geweest van ramkraken.

Volledig scherm
Het getroffen pand van Panis staat direct naast Roomer Fashion, dat al vaker doelwit was van inbraken en ramkraken. © Hein Eikenaar/BD
Volledig scherm
Uit de zaak zijn veel zonnebrillen verdwenen. © Masja Vlaminckx
Volledig scherm
Een etalageruit werd vernield. © Masja Vlaminckx

Tilburg e.o.