Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Verdachte uit Moergestel valt weer flauw voor rechter

MOERGESTEL - Een man uit Moergestel die wordt verdacht van grootschalige oplichting in Brabant, is woensdag weer flauwgevallen voor de rechter. In de rechtbank in Breda werd de zaak woensdagochtend pro forma behandeld, maar de man kon niet meer op zijn benen staan. Het is niet de eerste keer dat de man flauwvalt bij het strafproces.

De 48-jarige man wordt gezien als spil in een grote oplichtingszaak. Hij zou bedrijven voor grote bedragen hebben gedupeerd door goederen of diensten af te nemen en deze niet te betalen. De politie vermoedt dat het gaat om 'honderdduizenden, wellicht miljoenen euro's'. Hij werd in juni werd aangehouden wegens grootschalige oplichting. De Moergestelnaar werd tijdens de strafzaak in september ook al getroffen door een toeval waardoor hij urenlang niet aanspreekbaar was.

Traumatisch
De verdachte lijdt volgens zijn advocaat aan psychogene niet-epileptische aanvallen (PNEA). Die zouden veroorzaakt worden door traumatische ervaringen uit het verleden. Volgens de advocaat is de situatie van zijn cliënt inmiddels zo ernstig, dat hij eerder dit jaar al vroeg om schorsing van de voorlopige hechtenis.

Tilburg e.o.