Volledig scherm
De Bottelroos in Moergestel © Google Streetview

Verdeelde Oisterwijkse raad stemt in met Bottelroos XL

OISTERWIJK - Met 12 stemmen voor (VVD en AB) en 9 tegen (PrO en PGB) ging een kritische Oisterwijkse raad donderdagavond akkoord met een notitie over een voorziene uitbreiding van verblijfsaccommodatie De Bottelroos aan de Moergestelse Zandstraat.

Ruud van der Star (PrO) merkte op dat ondernemer Renders de buurt nu al opzadelt met overlast. ,,We kunnen niet voorbijgaan aan die bezwaren. De overlast is nu al onhoudbaar. Wij wijzen deze notitie af. Er is genoeg ruimte op bestaande terreinen.” Onder applaus van de publieke tribune, haalde hij uit naar wethouder Sjef Verhoeven (ruimtelijke ordening): ,,De wethouder irriteert me mateloos. U maakt alleen een afweging voor de ondernemer.” Het zette ook kwaad bloed bij Van der Star dat Verhoeven de geplande uitbreiding vergeleek met een mini-camping.

Niet klakkeloos
,,We staan niet klakkeloos achter de ondernemer”, verdedigde Verhoeven zich. ,,Dat ligt genuanceerder. Met mini-camping wil ik het niet bagatelliseren.” Carlo van Esch (PGB) onderbouwde de tegenstem van zijn partij met het argument dat een grootschalige uitbreiding naar 90 bedden op deze locatie, dicht bij natuurgebied De Rosep, ongewenst is. Hij riep het college op een herziening van het bestemmingsplan voor Zandstraat 16-A niet te starten.

Twijfel
Ook de voorstanders van een Bottelroos XL spraken hun twijfels uit. Anton van Tuyl (VVD): ,,Het is moeilijk omdat er zoveel bedenkingen zijn. Er blijven zorgen over verkeersveiligheid en geluidsoverlast.” Martien Mathijssen (AB) zat in hetzelfde spoor: ,,De ondernemer mag niet de verwachting hebben dat wij het uiteindelijke bestemmingsplan goedkeuren, als wij nu instemmen met deze startnotitie.”

Tilburg e.o.