Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vermiste kinderen uit Oisterwijk zijn weer terecht

updateOISTERWIJK - De twee kinderen die sinds zaterdag vermist werden in Oisterwijk, zijn weer terecht. Volgens de politie zijn ze in goede gezondheid aangetroffen.

De twee tieners, een meisje van 12 en een jongen van 13 jaar oud, liepen zaterdagmiddag weg uit opvanglocatie De Hondsberg in Oisterwijk. Volgens de politie, die dinsdagochtend nog meldde dat de kinderen nog niet gevonden waren, waren ze beïnvloedbaar en was er mogelijk sprake van drugsgebruik. 

Waar de kinderen in de tussentijd geweest zijn, is niet bekend. De politie sprak zondag van ‘een urgente vermissing'. Er kwamen meerdere tips binnen, maar die hadden tot dinsdagochtend nog niet geleid tot het vinden van de kinderen. Mede om die reden werd er een Vermist Kind Alert verspreid. 

Bij De Hondsberg in Oisterwijk wordt specialistische hulp geboden aan jongeren van nul tot achttien jaar. De politie benadrukte in een reactie op Facebook dat de vermissing niet de schuld van de zorginstelling of het personeel was. ,,Het betreft een open instelling waarin de nodige adequate zorg wordt verleend. Als kinderen besluiten zelfstandig weg te lopen, is dat moeilijk te voorkomen.”

Tilburg e.o.