Volledig scherm
Een activiteit van WieKentKunst 2012: de tuin van de oude pastorie als Montmartre © Paul Spapens

VIDEO: WieKentKunst wil dat Moergestel 'trots op eigen identiteit' is

MOERGESTEL - WieKentKunst boort dit weekend voor de twintigste keer talenten van de eigen Moergestelnaren aan. Dit jaar speelt het jaarlijks evenement zich af rond het thema 'de natuur', ook die van de Moergestelnaar zelf (zie MoergestelTV). 

Cultuur met een kleine c? Niet voor Hennie van Schooten, die twintig jaar geleden aan de basis stond van WieKentKunst. ,,Ik merk hier in Moergestel terughoudendheid om te laten zien wat je kunt. Jammer, de mensen mogen best trots zijn op hun eigen identiteit. Die komt volgens mij voort uit de boerencultuur. Het zijn nuchtere mensen, die het kaf van het koren weten te scheiden. Ondernemend en zelfvoorzienend, met zorg voor de eigen haard."

Elk jaar kiest WieKentKunst een ander thema. In 2012 werd de oude tuin van de pastorie omgevormd tot 'Montmartre' (filmpje).

Het enthousiasme is volgens Van Schooten onverminderd groot. ,,Maar ook wij merken dat het steeds moeilijker wordt vrijwilligers voor bestuurstaken te vinden. Het geld wordt ook een probleem. Dat moet je voor amateurkunst, de cultuur van gewone mensen, echt bevechten."

WieKentKunst wordt van vrijdag tot en met zondag in het centrum van Moergestel voor de twintigste keer gehouden. Voor het jubileum is een uitgebreid programma voor jong en oud op touw gezet, van shantykoor tot rockbrassband. Alles is gratis toegankelijk. 

In het Brabants Dagblad van woensdag staat een interview met Hennie van Schooten

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.