Volledig scherm
De Hooge Braaken. © Christie's International Real Estate

Villa in Moergestel moet 8 miljoen euro opbrengen (video)

* UPDATE 17.27 uur * MOERGESTEL - Voor de lieve som van 8.910.671 dollar, omgerekend ongeveer 8 miljoen euro, staat Landgoed De Hooge Braaken in Moergestel sinds een paar dagen te koop. Dat is een vraagprijs die maar zelden voorkomt in Nederland.

Ter vergelijking: in 2015 voerde een villa in buurdorp Oisterwijk met een vraagprijs van 8 miljoen euro de top tien van duurste panden in Nederland aan. Uitzondering is het onlangs in de verkoop gezette landgoed De Wielewaal in Eindhoven. De vraagprijs voor het voormalige verblijf van Frits Philips komt boven de 20 miljoen uit.

Drie woningen
Landgoed De Hooge Braaken in Moergestel telt drie villa's met in totaal dertien slaapkamers en 1.133 vierkante meter aan woonoppervlakte. Het complete landgoed, met privétoegang tot het Putven, heeft een oppervlakte van 15,3 hectare.

Op de site van internationaal makelaarskantoor Christie's staan beelden van binnen de villa. Ook heeft de makelaar een video geplaatst met beelden van het landgoed.

Landgoed De Hooge Braaken op de grens van Oisterwijk en Moergestel is één van de allermooiste landgoederen van Brabant. Gelegen op ruim 153.000 m² eigen grond en inclusief drie vrijstaande villa's.

Tilburg e.o.