Volledig scherm
Wim Weren en Ria Schoenmakers geven een boek uit over 50 jaar Levenskerk. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Voor progressieve Levenskerk is geen plek meer

OISTERWIJK - De Levenskerk in Oisterwijk sluit 1 januari na vijftig jaar haar deuren, maar dat afscheid gaat niet zomaar voorbij. In september verschijnt het boek 'Een spirituele proeftuin'. Het gaat over een kerk en een parochie die in vele opzichten een halve eeuw proeftuin heeft willen zijn.

De Levenskerk gaat dicht omdat in de nieuwe parochie voor Oisterwijk, Haaren en Moergestel geen plaats meer is voor deze progressieve kerk. Het jubileumboek is niet door een deskundigen volgeschreven maar door ruim 50 mensen die de Levenskerk van binnenuit hebben meegemaakt en opgebouwd.

In het boek wordt de geschiedenis van de kek beschreven, zijn preken opgenomen, maar zijn ook drie essays afgedrukt waarin een socioloog, een theoloog en een pastor hun indrukken beschrijven van de ontwikkelingen van de kerk in de afgelopen 50 jaar. Het boek is het 7de deel van de Oisterwijkse Historische Reeks en het boek is tot 1 augustus te koop tegen de intekenprijs van 15 euro.

Na 1 augustus 2016 is de prijs 20 euro. In het Brabants Dagblad van woensdag 20 juli, editie Tilburg, een artikel over de eigenzinnige parochie De Levenskerk.

Tilburg e.o.