Volledig scherm
De hekken zijn inmiddels weer gesloten van de villa die ooit werd bewoond door de Tilburgse drugsbaron Antonio Brizzi. © Brabants Dagblad

Waarschijnlijk brandstichting in villa 'Brizzi'

* UPDATE 11.30 UUR * MOERGESTEL - De brand in de villa aan de Moergestelseweg zondagmiddag is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Of er echt sprake is van opzet, kan de politie niet zeggen. Er volgt een nader onderzoek.

De brandweer rukte zondagmiddag massaal uit richting de Tilburgseweg in Moergestel na de melding van een grote woningbrand. Het vuur kwam uit een bijgebouw dat inmiddels volledig is uitgebrand. De brandweer heeft met succes kunnen voorkomen dat het vuur zich heeft uitgebreid naar het hoofdgebouw.

De meest logische verklaring is dat er brand is gesticht, zo bevestigt een politiewoordvoerder. Het pand is al jarenlang onbewoond, en gas en elektriciteit zijn afgesloten. Er zijn (nog) geen brandversnellers of iets dergelijks gevonden dus dat er opzettelijk sprake is geweest van brandstichting, is niet duidelijk.

De politie heeft al wel geconstateerd dat er vaker vandalen aan het werk zijn geweest in de kapitale villa waar de inmiddels overleden crimineel Antonio Brizzi in 1993 ging wonen. Hij werd in 1994 in zijn huis aan de Tilburgseweg vermoord.

De villa, op het landgoed Dennenhoef, staat te koop voor 2,5 miljoen.

Volledig scherm
De ochtend na de brand ligt de villa aan de Tilburgseweg er weer verlaten bij. © Brabants Dagblad
Volledig scherm
© Toby de Kort
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.