Volledig scherm
Het college van Oisterwijk zoals dat dit jaar aantrad (vlnr): Peter Smit (Algemeen Belang), Jan de Laat (PrO), Dion Dankers (PGB) en burgemeester Hans Janssen. De Laat is inmiddels opgestapt. © Tom Tacken/BD

Wethouder Dankers toont niet de ballen van raadslid Dankers: verschil van dag en nacht in politiek Oisterwijk

OISTERWIJK - ‘Toon ballen’, sprak december vorig jaar het PGB-raadslid Dion Dankers, ‘en halveer de leges voor gastouderopvang’. 

Als wethouder financiën toonde Dankers donderdagavond een ander gezicht. Hij ontraadde een motie van nota bene zijn eigen partij, waarin de kostendekkendheid van leges ter discussie werd gesteld. PGB-raadslid Roel van den Bersselaar noemde expliciet de gastouderopvang, waarvan het ‘maatschappelijk belang’ ook moest tellen. 

Dankers maakte zich vorig jaar nog boos over het tarief van 619 euro, die gastouders moeten afrekenen. Voor er sprake kan zijn het opvangen van kinderen moet de GGD onderzoek doen. Dat kost geld, maar een gemeente als Tilburg brengt niets in rekening, betoogde Dankers vorig jaar nog. Onder zijn bewind als wethouder zijn de Oisterwijkse leges voor gastouderopvang inmiddels gestegen naar 692,55 euro. 

,,U heeft gekozen voor kostendekkendheid", drukte hij de raad donderdag op het hart. ,,Wij zouden als college graag deze lijn handhaven.” Unaniem besloot de politiek echter dat het goed was om alle leges nog eens tegen het licht te houden. Het raadslid Dankers wist zijn collega's daar vorig jaar niet toe te bewegen.

Tilburg e.o.