Volledig scherm
Derby uit het recente verleden op sportpark D'n Donk tussen Taxandria en RKSV Oisterwijk, volgens supporters 'niet de grootste maar wel de mooiste club' van Oisterwijk. © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Wethouder Peter Smit krijgt voetbalfusie in Oisterwijk weer op zijn bordje

OISTERWIJK -  Het heikele dossier van de voetbalfusie valt in Oisterwijk weer toe aan wethouder Peter Smit, die binnen het vorige college al het nodige voorwerk verrichtte.

Smit, wethouder namens Algemeen Belang, neemt het onderwerp over van Jan de Laat, die maandag als PrO-wethouder opstapte na onenigheid met zijn eigen partij.

Er ligt al een collegevoorstel voor financiering van de nieuwe accommodatie van de fusieclub op sportpark D'n Donk. De voorzitters van de drie huidige verenigingen Taxandria, Nevelo en Oisterwijk zijn daar echter niet over te spreken, bleek eind augustus.

,,Na onze gezamenlijke verklaring is er weinig gebeurd", laat Taxandria-voorzitter Stephan van Sante weten. ,,Er ontstond na de korte reactie via de pers van de gemeente een soort van radiostilte met na enige tijd de afspraak voor dinsdag 11 september om weer met elkaar aan tafel te gaan."

Niet bijpraten

Die afspraak met De Laat is vandaag dus niet doorgegaan. De drie voorzitters gaan vanavond wel om tafel met Smit en ambtenaren. ,,Ons is medegedeeld dat de wethouder die het dossier weer oppakt Peter Smit is. In ieder geval de wethouder waarmee we tot nu toe vrijwel het gehele traject doorlopen hebben, wij hoeven hem niet bij te praten."

De voetbalfusie stond op de agenda van een raadscommissievergadering donderdag, maar ook die gaat niet door.  

Tilburg e.o.