Volledig scherm
De drie wethouders van Oisterwijk op het Sauwelgala in Döllekesgat (vlnr): Dion Dankers, Peter Smit en Stefanie Vatta © Instagram Stefanie Vatta

Wethouder Vatta, nieuw in Oisterwijk, denkt te kunnen ‘lusteren noar dn’n sauweloars’

OISTERWIJK - Het is maar goed dat de portefeuille cultuur binnen het Oisterwijks college een duoschap is. Zo kan wethouder Dion Dankers er werk van maken om zijn nieuwe collega Stefanie Vatta te onderrichten in de taol/toal van het volk.

Afgaande op het Instagram-bericht dat zij zaterdag tijdens het Sauwelgala in Tiliander de wereld in stuurde, moet Vatta flink aan de bak. Onder een olijke foto van de drie wethouders - Peter Smit met beide duimen omhoog in het midden - plaatste zij dit bedenkelijke onderschrift: ‘Lusteren noar dn’n sauweloars’.

Ze lusten 'm wel in Döllekesgat, maar van ‘lusteren’ is het nog nooit gekomen. Over ‘noar’ of ‘naor’ mag je twisten. Dialect kan het prima stellen zonder taalpolitie, al ga je in het aanpalende Moergestel naar café De Klaore en dus niet naar De Kloare. Maar ‘dn’n sauweloars’ kan écht niet: meervoud met een kreupel lidwoord ervoor.

Het zij Vatta ongetwijfeld vergeven. Volgend jaar alleen niet meer.

Tilburg e.o.