Volledig scherm
Jelle van den Elzen, Willy van Hijfte en Yvonne Petit van WYzorg (vlrn). © WYzorg

WYzorg opent na Oisterwijk ook een vestiging in Veghel: fysiotherapie met dagbesteding

OISTERWIJK - WYzorg, sport- en zorgatelier in Oisterwijk, slaat de vleugels uit. Maandag opent de tweede vestiging in het voormalige Franciscanessenklooster van Veghel.

WYzorg, waarin de voorletters van oprichters Willy van Hijfte en Yvonne Petit zijn te herkennen, richt zich op mensen met niet-aangeboren hersenletsel, Parkinson of MS. 

In de voormalige Levenskerk, aan de Le Sage ten Broekstraat in Oisterwijk, biedt WYzorg sinds twee jaar  dagbesteding en fysiotherapie aan.

,,Wij hebben gemerkt dat er in Meierijstad behoefte is aan een dagbestedingsplek waar mensen onder professionele begeleiding kunnen bewegen, creatief bezig kunnen zijn en hun dag kunnen invullen op een manier zoals zij dat zelf graag willen", motiveert Yvonne Petit de uitbreiding. 

Kloostertuin

Meerwaarde in Veghel is de kloostertuin, die volop ruimte voor ontspanning biedt. Net als in Oisterwijk wil WYzorg ook in Veghel met vrijwilligers gaan werken. Het gaat dan om mensen die gastvrouw of gastheer willen zijn, of met de bezoekers gaan wandelen danwel fietsen. 

  1. Malafide Oisterwijkse webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenregen: ‘Pas na aangifte geld terug’
    PREMIUM

    Malafide Oisterwijk­se webshop We Love Musthaves gaat door na klachtenre­gen: ‘Pas na aangifte geld terug’

    OISTERWIJK - ,,We Love Musthaves zei dat ik mijn aangifte moest intrekken, anders zou ik mijn geld nooit terugkrijgen”, zegt Elisa Raats uit Herpt woensdagmiddag. Ze wachtte na een bestelling maanden op haar retourgeld van de populaire Oisterwijkse webshop en deed zoals vele woedende klanten uiteindelijk aangifte. Na een eerdere publicatie in het Brabants Dagblad over wantoestanden, kreeg de webshop toch even een webwinkelkeurmerk, maar verloor die meteen na een klachtenregen. Wat is er aan de hand met de webwinkel van honderdduizend volgers?

Tilburg e.o.