Volledig scherm
Foto ter illustratie © CLEMENS LE BLANC

Zwieren en zwaaien! Deze families testten op één dag alle attracties op de Oisterwijkse kermis

OISTERWIJK – Van de Break Dance, de Air Race Bungee tot de Kamelenrace en de Kinderzweefmolen: twee families hebben afgelopen zondag op de Oisterwijkse kermis alle attracties, vermaakkraampjes en eettentjes aan de tand gevoeld. Dit in opdracht van de gemeente, die er een ludieke wedstrijd aan koppelde.

Aan de families Barnhard en Pelgrom-Smits werd gevraagd om alle attracties en kraampjes van een beoordeling te voorzien. 

,,Ze hebben geproefd, hun behendigheid getest, gespeeld en de adrenaline door hun lijf laten gaan”, aldus de gemeente.

De winnaars

Na een ongetwijfeld slopende dag wezen de proefkonijnen uiteindelijk vier winnaars aan. Zo werd De Poffertjeskraam verkozen tot het beste eettentje van de kermis. De Klassieke Kamelenrace bleek volgens de families het leukste behendigheidsspelletje.

Van alle attracties kwam de Breakdance van exploitant Hoefnagels het beste uit de bus. In de categorie kinder-en familiezaken ontpopte de attractie Minicars zich tot winnaar.

Gastvrij ontvangen

De families zijn naar eigen zeggen enorm gastvrij ontvangen door alle exploitanten. ,,De exploitanten waren allemaal even vriendelijk en we hebben ontzettend veel gekregen en mogen proeven. We voelden ons erg welkom”, laten ze weten.

,,De Oisterwijkse kermis is een hele mooie, goed samengestelde kermis. Een keuze maken was daarom erg lastig! Juist het totaal van attracties maakt het een mooie kermis. Onze uiteindelijk keuzes zijn gebaseerd op de zaken die we het meeste zouden missen als zij niet meer op de Oisterwijkse kermis zouden staan.”

Tilburg e.o.