Marlies van Baalen. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Volledig scherm
Marlies van Baalen. REUTERS/Alkis Konstantinidis © REUTERS

Amazone Van Baalen uit Brakel spreekt van tegenvallende dressuurproef

Dressuuramazone Marlies van Baalen uit Brakel heeft bij de Grand Prix bij de Olympische Spelen van Tokio een wat tegenvallende proef gereden. Met Go Legend kwam ze tot een score van 71,61, de minste van de drie Nederlanders in de equipe met verder Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. Het was wel voldoende voor Nederland om zich in de landenwedstrijd te kwalificeren voor de Grand Prix Special, waarin de medailles worden verdeeld.

 1. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.