Arno Kamminga
Volledig scherm
Arno Kamminga © REUTERS

Arno Kamminga weer naar finale en moet ‘door de pijn heen gaan’: ‘Racen voor goud’

Het zelfvertrouwen is groot, de vorm is aanwezig en dus gaat Arno Kamminga donderdag op de Olympische Spelen voor het allerhoogste. ,,Het is een goed veld in de finale, tussen goud en een achtste plek zal heel weinig zitten. Maar ik ga racen voor goud”, zei de 25-jarige zwemmer, nadat hij zich had geplaatst voor de finale van de 200 meter schoolslag.

 1. Vlaggendragers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrijker dan records’
  Vandaag van start

  Vlaggendra­gers Plat en Jong gaan in Tokio voor meerdere medailles: ‘Goud belangrij­ker dan records’

  In Tokio vindt vandaag vanaf 13.00 uur de openingsceremonie van de Paralympische Spelen plaats. Net als bij de Olympische Spelen wordt de Nederlandse equipe aangevoerd door twee vlaggendragers. Jetze Plat en Fleur Jong zwaaien de Nederlandse driekleur wanneer TeamNL zich presenteert aan de wereld. Wie zijn de vlaggendragers en wat mogen we van het duo verwachten deze Spelen?
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.