Rudi Kromowidjojo, de vader van Ranomi, volgt zijn dochter thuis voor de buis.
Volledig scherm
PREMIUM
Rudi Kromowidjojo, de vader van Ranomi, volgt zijn dochter thuis voor de buis. © Corné Sparidaens

De Thuisblijvers | Rudi Kromowidjojo: ‘Ranomi is in Tokio in goede handen en wij genieten toch wel’

De ThuisblijversDe Olympische Spelen in Tokio gaan bijna beginnen. Deze editie is anders dan anders, want door de coronasituatie kunnen veel mensen die dicht bij de sporters staan, niet afreizen naar het grootste sportevenement van de wereld. In de rubriek ‘De Thuisblijvers’ praten we met hen. Vandaag in deel 2: Ranomi Kromowidjojo. 

 1. Polen geeft atlete uit Belarus die bijna Japan werd uitgezet ‘humanitair visum’, CAS verwerpt beroep
  update/video

  Polen geeft atlete uit Belarus die bijna Japan werd uitgezet ‘humanitair visum’, CAS verwerpt beroep

  Kristina Tsimanoeskaja (24) mag naar Polen. De atlete uit Belarus krijgt een visum om humanitaire redenen en de Polen beloven haar sportcarrière te ondersteunen. Tsimanoeskaja wil niet meer terugkeren naar haar thuisland. Ze werd in Tokio tegen haar wil bijna op het vliegtuig gezet door de teamleiding, nadat ze openlijk kritiek had geleverd op haar coaches. De Japanse autoriteiten en het IOC haalden haar van het vliegveld en brachten haar op een veilige plek onder in een hotel bij de luchthaven.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”