Kimmann met gebroken knie door, maar zorgen niet voorbij: ‘Toen adrenaline was gezakt voelde ik de pijn’

videoDrie dagen geleden botste Niek Kimmann (25) tegen een official. Hij brak zijn knie, maar startte tóch in de kwartfinale van het BMX-toernooi. Hij gaat door naar de halve finale, maar de zorgen zijn verre van voorbij.

 1. Dit zijn de hoogte- en dieptepunten van dag zes op de Olympische Spelen
  video's

  Dit zijn de hoogte- en dieptepun­ten van dag zes op de Olympische Spelen

  Na de recorddag van gisteren met acht plakken zette TeamNL de medaille-oogst deze dag ‘gewoon’ voort met twee medailles voor zwemmer Arno Kamminga en de roeisters Ilse Paulis en Marieke Keijser! Kiran Badloe heeft officieel nog niets, maar de windsurfer stelde zijn gouden medaille wel nagenoeg veilig. TeamNL staat nu op twee keer goud, zeven keer zilver en vier keer brons. De hoogte- en dieptepunten van vandaag op een rij.
 2. Zestal BMX'ers onbedreigd naar halve finales: ‘Het waren lekkere rondjes’
  Video's

  Zestal BMX'ers onbedreigd naar halve finales: ‘Het waren lekkere rondjes’

  Na de Nederlandse mannen Twan van Gendt, Niek Kimmann en Joris Harmsen hebben ook de drie Nederlandse vrouwen in het BMX’en op de Olympische Spelen van Tokio de halve finales bereikt. Laura Smulders, winnares van brons op de Spelen van Londen, eindigde als eerste in haar heat. Haar zus Merel, debuterend op de Spelen, werd derde in haar heat. Judy Baauw, eveneens debutante in Tokio, sloot haar heat na drie runs af als tweede.