Een man trotseert de sneeuw in Tokio. De gouverneur van de Japanse stad heeft gevraagd of iedereen zo veel mogelijk binnen wil blijven
Volledig scherm
PREMIUM
Een man trotseert de sneeuw in Tokio. De gouverneur van de Japanse stad heeft gevraagd of iedereen zo veel mogelijk binnen wil blijven © AP

Olympische Spelen in de zomer, de rest kan gaan puzzelen

De Olympische Spelen van Tokio worden met een jaar min een dag uitgesteld. Op vrijdag 23 juli 2021 wordt de vlam ontstoken. Dat is logisch, en betekent dat alle bonden en wedstrijdorganisaties nu kunnen gaan puzzelen.

 1. Olympische vlam is weer te zien als ‘steuntje in de rug voor de atleten’

  Olympische vlam is weer te zien als ‘steuntje in de rug voor de atleten’

  De olympische vlam is weer zichtbaar voor het publiek. Een kleine lantaarn met daarin de vlam staat tot 1 november in het Olympisch Museum in de Japanse hoofdstad Tokio. ,,Ik snap dat de atleten die nu trainen voor de Olympische en Paralympische Spelen zich zorgen maken over de coronapandemie", zegt voorzitter Yasuhiro Yamashita van het Japans olympisch comité. ,,Ik denk dat het tonen van de olympische vlam in Japan hun een steuntje in de rug geeft.”
 2. Kwalificatieperiode voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

  Kwalifica­tie­pe­ri­o­de voor Olympische Spelen in atletiek opgeschort

  De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.
 1. Grim: 'Debuut wel een beetje verpest zo'
  Play

  Grim: 'Debuut wel een beetje verpest zo'

 2. Bekijk hier alle samenvattingen van de Champions League
  Play

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen van de Champions League