Wanneer en waar zijn de Olympische Spelen van 2022?
Nog minder dan 100 dagen en dan beginnen de volgende Olympische Spelen. Na de afgelopen Zomerspelen in Tokio is het nu de beurt aan de Winterspelen. Plaats van handeling is het Chinese Peking, waar de Nederlandse olympiërs van 4 tot 20 februari 2022 strijden om de gouden, zilveren en bronzen medailles.
Peking wordt zo de eerste stad waar zowel de Zomerspelen als Winterspelen zijn gehouden. Zo was de Chinese stad in 2008 als eens het decor voor de Olympische Spelen, waar onder anderen Maarten van der Weijden (10 kilometer open water zwemmen) en de Oranje-waterpolosters met gouden medailles voor Nederland geschiedenis schreven.
Medaillespiegel Winterspelen
Op weg naar de Winterspelen in Peking wordt nu al met een schuin oog gekeken naar de mogelijke medailleoogst van Nederland. Zo kwam statistiekenbureau Nielsen’s Gracenote met de eerste voorspelling. Daarin komt ons land uit op 21 medailles. Omdat er daarvan liefst twaalf goud van kleur zijn, komt Nederland uit op een 3de plek in het landenklassement. Alleen Noorwegen en ‘Rusland’ worden geacht het beter te doen.
Op welke dagen is het schaatsen?
Klik hier voor een overzicht van het complete schaatsprogramma in Peking. Wanneer is de 500 meter? Hoe laat begint de finale ploegenachtervolging? Alle start- en eindtijden vind je hier.
Suzanne Schulting koningin in Peking
Suzanne Schulting wordt volgens de voorspelling de Nederlandse koningin van de Spelen. De shorttrackster, die bij de Winterspelen in Pyeongchang in 2018 ook al goed was voor goud op de 1000 meter, wordt ingeschaald op drie olympische titels.
Tijdsverschil met China
Omcirkel maandag 4 februari 2022 tot en met zondag 20 februari 2022 dus alvast met rood in je agenda. Het tijdverschil met China bedraagt zeven uur.
Bekijk hieronder onze schaatsvideo's.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Column Thijs Zonneveld | Functie Elders voor bondscoach Jan Coopmans en 39 andere lukrake conclusies
Columnist Thijs Zonneveld blikt op geheel eigen wijze terug op de Winterspelen in Peking. -
Marijke Groenewoud ondanks val naar olympische finale massastart, Irene Schouten eenvoudig door
Ondanks een val heeft Marijke Groenewoud bij de Olympische Spelen in Peking de finale gehaald van de massastart. De 23-jarige regerend wereldkampioene op dit onderdeel eindigde in haar halve finale als vijfde en dat was voldoende voor de eindstrijd. Daarvoor was een plek bij de beste acht noodzakelijk. Ook topfavoriete Irene Schouten plaatste zich. Ze finishte als vierde in de tweede halve finale. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUM1
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Oranje boven: Schouten en Schulting loodsen TeamNL naar toppositie in medailleklassement bij de vrouwen
Dat Nederland in Peking het medaillerecord van de vorige twee Olympische Winterspelen evenaarde, kwam zeker niet door de uitzonderlijke prestaties van de mannelijke atleten. Het waren de vrouwen die de kar trokken voor TeamNL. Als je het medailleklassement opsplitst, presteerden zij zelfs beter dan alle andere landen.
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
-
-
video
Gracenote voorspelt: Suzanne Schulting wordt gouddelver van ongekende Winterspelen
Op 100 dagen voor de Olympische Spelen van Peking komt statistiekenbureau Nielsen’s Gracenote met de eerste voorspelling voor de medaillespiegel. Daarin komt Nederland uit op 21 medailles. Omdat er daarvan liefst twaalf goud van kleur zijn, wordt Nederland ingeschaald op een derde plek in het landenklassement. Alleen Noorwegen en ‘Rusland’ worden geacht het beter te doen. -
Warm welkom voor veelbesproken Kamila Valieva bij thuiskomst in Rusland
Kamila Valieva is na twee bijzonder roerige olympische weken warm onthaald in Rusland. De 15-jarige kunstschaatsster was het middelpunt van een dopingrel, bezweek uiteindelijk onder de druk, maar bleek nog altijd populair in haar thuisland.