1. Die eeuwige, ergerniswekkende vouten. Kan de redactie dan echt niet spellen?
  PREMIUM

  Die eeuwige, ergernis­wek­ken­de vouten. Kan de redactie dan echt niet spellen?

  Het moet, stel ik me zo voor, ongelofelijk haastwerk geweest zijn, in het holst van de nacht. Nét op tijd zal het voorpaginaverhaal naar de drukkerij zijn gegaan, waar een haastige zetter de letters in lood goot en de pers stampend op gang kwam. Dit is wat er de volgende ochtend op de historische voorpagina stond: Vanforgen vroeg, op maandag 21 jeli 1969, heeft Neil Armstrong de eerste stappen op de maan gezet.
 2. Tilburg zoekt evenement
  PREMIUM

  Tilburg zoekt evenement

  Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.
 1. Pensioenfondsen moeten anders rekenen
  PREMIUM
  opinie

  Pensioen­fond­sen moeten anders rekenen

  Pensioenfondsen dienen hun toekomstige uitgaven te dekken met de toekomstige premie-inkomsten en de opbrengsten uit de beleggingen van hun vermogen. De opbrengstvoet (het rendement) van die beleggingen is dus een belangrijke factor bij het antwoord op de vraag of de fondsen straks hun verplichtingen na kunnen komen. Maar die opbrengstvoet wordt niet alleen bepaald door de rente. Minstens zo belangrijk zijn de inkomsten uit aandelen en andere beleggingsobjecten. De opbrengstvoet is daardoor structureel beduidend hoger dan de rentevoet.
 1. Wie brengt de president ten val: de journalistiek of Bellingcat?
  PREMIUM

  Wie brengt de president ten val: de journalis­tiek of Bellingcat?

  Ondanks de paar lampen tegen het beton, is het donker. Zoekend schuifelt de verslaggever door de parkeergarage. En dan is daar opeens die schim. In een paar minuten, met wat cryptische aanwijzingen, zet hij de verslaggever op het spoor. Dan verdwijnt hij weer. ‘Deepthroath’ heeft zojuist de loop van de Amerikaanse geschiedenis verlegd. Dankzij zijn aanwijzingen weten verslaggevers Bob Woodward en Carl Bernstein aan te tonen dat de Republikeinen de presidentsverkiezingen van 1972 hebben gemanipuleerd. De Watergate-affaire is geboren en zal later president Nixon de kop kosten.