1. Provinciebestuur in Brabant: verder krabbelen op te dun ijs...
  PREMIUM

  Provincie­be­stuur in Brabant: verder krabbelen op te dun ijs...

  Is het een wolf in schaapskleren, of een schaap in wolfskleren?, vroeg ik me een jaar geleden op deze plek af over het Brabantse Forum voor Democratie. De fractie stond op het punt om toe te treden tot de Brabantse coalitie en het viel niet mee bovenstaande vraag te beantwoorden. Het ging er natuurlijk om in hoeverre je de Brabantse Forumleden nu wel of niet kon afrekenen op de scherpslijperij van voorman Thierry Baudet.
 1. Het private bezit van een kerk is niet heilig
  PREMIUM
  opinie

  Het private bezit van een kerk is niet heilig

  Kerkgebouwen vertegenwoordigen altijd een gemeenschap, die veel breder is dan de gelovigen van de kerk zelf. Bij een herbestemming van een kerk komen deze betrokkenen onvoldoende in beeld. Sterker nog: in de systeemwereld van het huidige Brabant doet alleen het eigenaarschap ertoe. Terwijl delen en beheren van een kerk net zo belangrijk zijn. Een pijnlijke kwestie in Veldhoven is exemplarisch voor wat er in onze provincie regelmatig aan de hand is.
 2. Het is tijd, de hóógste tijd om solidair te zijn met al die de coronadepressieve jongeren
  PREMIUM
  COLUMN

  Het is tijd, de hóógste tijd om solidair te zijn met al die de coronade­pres­sie­ve jongeren

  Ze zouden als áller- áller- állerlaatste sluiten en alleen als het écht niet anders kon. Inmiddels zijn de scholen al weken dicht en dat gaat sowieso tot 8 februari duren, werd ons tussen de soep en de aardappelen door nog even meegedeeld. (Vroeger, en da’s in dit geval nog geen jaar geleden was het gesloten houden van scholen nog reden voor een persconferentie. En terecht!)