1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
  PREMIUM

  Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

  WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.
 1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
  PREMIUM
  opinie

  Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

  De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.
 1. Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun
  PREMIUM
  opinie

  Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun

  De lockdown is ingesteld om kwetsbare mensen te beschermen en de juiste zorg voor ­corona-patiënten te kunnen leveren. De laatste weken lijkt het virus onder controle, toch zijn de lockdown-maatregelen nog maar deels versoepeld. Het argument is de dreiging van een tweede griepgolf. Lockdown-maatregelen blijken echter negatieve effecten te hebben voor de gezondheid waardoor we juist vatbaarder worden voor ziekten.
 1. Jongeren gaan kapot aan de eenzaamheid
  opinie

  Jongeren gaan kapot aan de eenzaam­heid

  De coronacrisis treft vooral oudere mensen met ‘onderliggend lijden’. Oké, iedereen kan het krijgen. Maar voor deze groep is het pas echt gevaarlijk. Zij moeten worden beschermd. Bovendien mag de druk op de gezondheidszorg niet te hoog oplopen. En daarom worden (terecht) drastische maatregelen genomen. Van die maatregelen hebben we allemaal last. Maar voor een grote groep jongeren die, net als ikzelf, niet zo lekker in hun vel zitten, begint de ­situatie echt nijpend te worden. En daar is niet genoeg aandacht voor.