Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Alem gaat niet los via sociale media

ColumnEen zedenzaak zoals in Alem ontwricht een hele gemeenschap, vooral als die klein is. Er wonen 570 mensen. In grote steden is dat één forse straat, niet meer. De slachtoffertjes en hun familie, de verdachte en zijn familie: ze kennen elkaar allemaal en vaak al heel lang.

De man om wie het gaat is actief in allerlei clubs, 'een graag geziene dorpsgenoot'. Altijd een van ons, en nu ineens dit. Het moet gevoelens geven van woede en onmacht, van verwarring, van verraad ook. Maar er is vermoedelijk ook zoiets tegenstrijdigs als mededogen: hij heeft ook weer familie die iedereen kent. 'Een joviale kerel met een leuk gezin', zo stond hij beschreven in de zaterdagkrant, 'ze kunnen het bijna niet geloven'. Zo'n huiveringwekkend citaat gaat je door merg en been. Het illustreert zo wreed en pijnlijk de ontreddering van alle betrokkenen. 'We zijn met z'n allen helemaal van slag.' 

Exclusief

Het beste van BD
  1. Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    OSS - Op Linda en andere columnisten na schrijven we er eigenlijk nooit over. Maar ook wij zijn vader, of moeder, of worden het binnenkort. We zijn zelfs opa of oma. We komen thuis na een werkdag en moeten ons hart even luchten over wat de dag ons bracht. We leggen kinderen in bed, kijken ze liefdevol na als ze ’s morgens op de fiets stappen, naar school. Ook wij brengen kinderen naar het kinderdagverblijf.