Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Altijd wat te mauwen over het Nationaal Schoolontbijt

Zouden ze bestaan? Kinderen die ’s ochtends als ze wakker worden naar beneden stormen want hmm, tijd voor een overheerlijke glutenvrije ­cracker met aardbei-bietjesspread en een schaaltje komkommer ­erbij?

Aardbei-bietjesspread, het staat op al die tafels van de 2500 basisscholen die deze week meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het is alweer de zestiende keer dat een half miljoen leerlingen samen gaan ontbijten en hoewel dat toch gezellig klinkt, is er steeds weer gedoe. Het lijkt namelijk bijzaak dat het gewoon fijn is dat elk kind in de klas ten minste eens per jaar met een volle buik aan de dag begint. In plaats daarvan is het schoolontbijt volgens veel ouders en instanties ‘ongezond’.

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.