Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Wavebreak Media

Bestuursakkoord in Brabant: erremoei troef

opinieHet verraderlijke van bestuursakkoorden is dat ze meestal door plichtsgetrouwe ambtenaren worden geschreven, in weloverwogen volzinnen die de lezer naar het paradijs lijken te leiden. De adders worden zorgvuldig onder het gras verstopt, zodat het lijkt alsof er alleen maar gebaande wegen in het vooruitzicht liggen.

Van politici mag worden verwacht dat zij daar een samenhangende visie onder leggen op de toekomst die voor ons ligt. Een visie met een moreel kompas waarop we kunnen aflezen of er een koers is uitgestippeld die in het belang is van alle Brabanders. Zeker in deze tijd dat de coronacrisis er alle aanleiding toe geeft om ons te bezinnen op de inrichting van onze samenleving, economie en cultuur. Welgeteld één zin is daarover te lezen in het bestuursakkoord: de afbouw van de cultuursubsidies richting het nieuwe normaal van na 2023.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.