Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Betekent al dat ‘samen’ ook lokaal kopen?

ColumnEr is een vreselijk virus voor nodig om het allermooiste in ons allen naar boven te halen. Op wat nare uitzonderingen na die wij allemaal wel kennen, zijn de meeste mensen nobel van aard. 

Maar deze karaktervolle inborst wil voor de buitenwacht nog wel eens verborgen blijven. Volgens de affiches die je overal ziet, is de integere onbaatzuchtigheid gewoon niet tegen te houden, zoals een kastanje onweerstaanbaar uitbot in de lente.

  1. Huiveren over ‘koffie-euthanasie’
    PREMIUM
    opinie

    Huiveren over ‘kof­fie-euthanasie’

    De levenswens van de diep demente oudere moet voor de arts bij een verzoek om euthanasie niet richtinggevend zijn; dat is waar het recente arrest van de Hoge Raad op neerkomt. De Hoge Raad bevestigde onlangs de vrijspraak door de rechtbank in Den Haag van de arts die in 2016 euthanasie verleende aan een vrouw die diep dement was: dat de arts zonder medeweten van de patiënte het slaapmiddel door haar koffie had geroerd, is geoorloofd en dat de arts niet meer met de patiënte heeft gesproken over haar doodswens is, gezien haar ernstige dementie, begrijpelijk. De zaak is bekend geworden als de ‘koffie-­euthanasie’.