Dominique Leroy in 2014 toen zij aan het hoofd stond van Belgacom.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Leroy in 2014 toen zij aan het hoofd stond van Belgacom. © REUTERS

Bij KPN gaat de laatste tijd van alles mis

opinieBij het toezicht houden en besturen van een bedrijf komt het nodige kijken. Zoals tact, standvastigheid, lange- en korte termijnbalans, evenwicht in externe en interne belangen, loyaliteit en vertrouwen. Bij KPN gaat recent vanuit good governance perspectief vrijwel alles mis. Ik stel het volgende vast:

De keuze voor Ibarra, een Colom­biaanse Italiaan, is een grote misser geweest. Miste een scherpe toekomstvisie en was klassiek hiërarchisch. Dat leidde tot enerzijds een on hold van nieuwe toekomstige winstgevende activiteiten en anderzijds tot onderhuidse onvrede bij medebestuurders. Als gevolg van gebrek aan loyaliteit vertrekt Ibarra al na een jaar.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.