Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Janssen

Booming Brabant? Vergeet het maar!

opinieOm de hoogindustriële kenniseconomie van Brabant goed te kunnen laten draaien, is een vitale culturele sector absoluut noodzakelijk. Het nieuwe provinciale bestuursakkoord zet dit allemaal op losse schroeven. 

 1. Commentaar: Weterings gaf vergunning voor een explosief zonder veiligheidsventiel
  PREMIUM

  Commentaar: Weterings gaf vergunning voor een explosief zonder veilig­heids­ven­tiel

  Besturen is niet voor bange mensen en dat moet je de Tilburgse burgemeester Weterings nageven: bij alle bescheidenheid die hij uitstraalt, durft hij wel risico's te lopen. Terwijl het land nog nasudderde van de coronacrisis brak hij een taboe door in juli de kermis te openen. Her en der werden de billen op elkaar geknepen, maar de kermis had zijn corona-zaken prima voor elkaar. Tilburg zorgde voor een doorbraak: het kón dus wel.
 2. Zwarte Piet, slavernij en nu ook een kunstwerk: we zijn weer terug bij beeldenstorm en boekverbranding
  PREMIUM

  Zwarte Piet, slavernij en nu ook een kunstwerk: we zijn weer terug bij beelden­storm en boekver­bran­ding

  Het is niet de coronacrisis die me onderhand somber begint te maken. Waar ik somber van word, is zo’n kwestie als die rond het kunstwerk Destroy my face in de skatehal in Breda. Kunstenaar Erik Kessels bekleedde de vloer van de hal met enorme foto’s van vrouwengezichten die er na plastische chirurgie niet mooier op werden. Skaters maken door erover te rijden de verminking compleet en het is niet moeilijk om er een aanklacht tegen cosmetische chirurgie in te zien. Ik ben er zelf niet zo kapot van, maar daar gaat het even niet oo.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (75%)
 • Nee (25%)
2561 stemmen