Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Brabant dondert de cultuur in de gierput

ColumnDat het nieuwe provinciebestuur van Brabant alles op alles zet om de boeren, tevreden en wel, op hun erf te houden, dat snap ik wel. Tenslotte is het CDA uit het vorige bestuur gestapt, nadat trekkers het Provinciehuis hadden omsingeld. De angst voor de hooivork is diep in de benen geslagen. 

En dat een hele kleine minderheid in Brabant, namelijk de boeren, het gelukt is met agressieve slogans en bedreigingen de macht te grijpen, is strategisch gezien in ieder geval bijzonder. Dat ze er nu een tijdje langer over mogen doen om wat milieuvriendelijker te worden, vind ik erg, maar het zat er allemaal wel in.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.