De Opwettense Watermolen in Nuenen is een van de Van Gogh-monumenten in Brabant. Vincent van Gogh schilderde deze molen in 1884.
Volledig scherm
PREMIUM
De Opwettense Watermolen in Nuenen is een van de Van Gogh-monumenten in Brabant. Vincent van Gogh schilderde deze molen in 1884. © Jean Paul Bardelot

Brabant is al één groot Van Gogh Museum

opinieHet Van Gogh Museum naar Brabant verhuizen, dat zou miljoenen kosten. Dat geld kun je beter besteden aan het beschermen, beter ontsluiten en inhoudelijk versterken van het Van Gogh-erfgoed.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Negen dode wielrenners in vijf jaar, ontelbaar veel gewonden. Al voor ze vallen, zitten renners in de val
    PREMIUM

    Negen dode wielren­ners in vijf jaar, ontelbaar veel gewonden. Al voor ze vallen, zitten renners in de val

    Hoe hoog mag de prijs van vermaak zijn? Niet die in euro’s, ik bedoel de prijs in gebroken botten, gebroken levens. Levens die abrupt ophielden na wat dan in onze kolommen heet ‘een smak op het asfalt’. Wie het nieuws de afgelopen week een beetje heeft gevolgd, weet dat het hier gaat over wielrennen. Het is mijn favoriete sport en ik heb die heerlijke Tour de France enorm gemist. Maar toen woensdag de Nederlandse sprinter Fabio ­Jakobsen de hekken in werd gereden en langs de dood scheerde, kreeg ik het gevoel dat er echt iets moet gebeuren.