Volledig scherm
PREMIUM
De Opwettense Watermolen in Nuenen is een van de Van Gogh-monumenten in Brabant. Vincent van Gogh schilderde deze molen in 1884. © Jean Paul Bardelot

Brabant is al één groot Van Gogh Museum

opinieHet Van Gogh Museum naar Brabant verhuizen, dat zou miljoenen kosten. Dat geld kun je beter besteden aan het beschermen, beter ontsluiten en inhoudelijk versterken van het Van Gogh-erfgoed.

Afgelopen week schreef ­Silvester Klaasman een artikel in het Brabants Dagblad: ‘Van Gogh Museum moet verhuizen naar Brabant’ [BD 11 mei]. Als reden voert hij aan dat Vincent van Gogh door Brabant ‘getekend’ is en dus een museum met zijn werken hier thuishoort. Achterliggend idee van de schrijver is om hiermee de hoeveelheid toeristen in Amsterdam beter te spreiden over Nederland.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Waarom het absoluut noodzakelijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan
    PREMIUM

    Waarom het absoluut noodzake­lijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan

    De eerste uitnodiging voor een nieuwjaarsreceptie ligt weer op mijn bureau en daarmee liggen er ongetwijfeld ook wat ongemakkelijke ontmoetingen in het verschiet. Ontmoetingen met mensen bij wie ik het afgelopen jaar stevig op de tenen ben gaan staan, bijvoorbeeld in deze rubriek. Het waren tenen van burgemeesters, commissarissen, officieren van justitie en andere hoge functionarissen. Straks schud ik ze de hand en we zullen beleefd zijn. We zijn immers professionals.