Volledig scherm
PREMIUM
© BD

De Brabantse superrijken blijven graag onzichtbaar

ColumnDe bulkend rijken in Brabant verschuilen zich bij voorkeur achter hoge groenblijvende heesters, op afstand bedienbare hekken en vooral ook een spinnenweb van BV's. 

Soms kunnen wij, eenvoudige maar immer nieuwsgierige dagloners, even in die schatkamers gluren als landgoederen van ettelijke miljoenen in de aanbieding komen. Bij voorkeur met een ondergrondse garage voor veertien auto's of een speciale, ultra modern geventileerde hammenkamer, waar de vette bouten ontspannen aan de balken hangen. 

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.