Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

De huwelijksgrap die niet grappig is

Er zijn allerlei hele goede ­redenen te bedenken om met iemand te trouwen. Maar zo’n aankomend huwelijk kan ook twee enorme nadelen hebben: het vrijgezellenfeest en de ‘huwelijksgrap’.

Nu is er natuurlijk niets mis met een avond heel erg dronken worden met je beste vrienden. Maar tegenwoordig zijn vrijgezellenfeesten niet zelden hele dagprogramma’s mét overnachting die heel veel geld kosten. Van de aanstaande bruidegom wordt verwacht dat-ie in een konijnenpak rondhuppelt. Zo’n nacht eindigt dan met een kater van drie dagen en halfslachtige herinneringen aan een foute striptent. Maar what happens in Amsterdam stays in Amsterdam, zeggen ze dan.

  1. Pensioenfondsen moeten anders rekenen
    PREMIUM
    opinie

    Pensioen­fond­sen moeten anders rekenen

    Pensioenfondsen dienen hun toekomstige uitgaven te dekken met de toekomstige premie-inkomsten en de opbrengsten uit de beleggingen van hun vermogen. De opbrengstvoet (het rendement) van die beleggingen is dus een belangrijke factor bij het antwoord op de vraag of de fondsen straks hun verplichtingen na kunnen komen. Maar die opbrengstvoet wordt niet alleen bepaald door de rente. Minstens zo belangrijk zijn de inkomsten uit aandelen en andere beleggingsobjecten. De opbrengstvoet is daardoor structureel beduidend hoger dan de rentevoet.