Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

De huwelijksgrap die niet grappig is

Er zijn allerlei hele goede ­redenen te bedenken om met iemand te trouwen. Maar zo’n aankomend huwelijk kan ook twee enorme nadelen hebben: het vrijgezellenfeest en de ‘huwelijksgrap’.

Nu is er natuurlijk niets mis met een avond heel erg dronken worden met je beste vrienden. Maar tegenwoordig zijn vrijgezellenfeesten niet zelden hele dagprogramma’s mét overnachting die heel veel geld kosten. Van de aanstaande bruidegom wordt verwacht dat-ie in een konijnenpak rondhuppelt. Zo’n nacht eindigt dan met een kater van drie dagen en halfslachtige herinneringen aan een foute striptent. Maar what happens in Amsterdam stays in Amsterdam, zeggen ze dan.

  1. Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?
    PREMIUM

    Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?

    Toen de laatste vlammen ­waren gedoofd en de dageraad een nieuw licht wierp op de stad, was de eerste vraag hoe de oude dame het had doorstaan. Op het netvlies stond nog de tornado van vlammen, de brandende toren die traag ineen zeeg. Maar toen de zon rees, bleek dat als door een wonder façade en muren nog overeind stonden. Binnen zagen we een berg geblakerd puin en resten bluswater. Maar het bord met ‘Silence’ stond nog gewoon op zijn plaats. Net als de kaarsen.