Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

De huwelijksgrap die niet grappig is

Er zijn allerlei hele goede ­redenen te bedenken om met iemand te trouwen. Maar zo’n aankomend huwelijk kan ook twee enorme nadelen hebben: het vrijgezellenfeest en de ‘huwelijksgrap’.

Nu is er natuurlijk niets mis met een avond heel erg dronken worden met je beste vrienden. Maar tegenwoordig zijn vrijgezellenfeesten niet zelden hele dagprogramma’s mét overnachting die heel veel geld kosten. Van de aanstaande bruidegom wordt verwacht dat-ie in een konijnenpak rondhuppelt. Zo’n nacht eindigt dan met een kater van drie dagen en halfslachtige herinneringen aan een foute striptent. Maar what happens in Amsterdam stays in Amsterdam, zeggen ze dan.

Exclusief

Het beste van BD
  1. Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    OSS - Op Linda en andere columnisten na schrijven we er eigenlijk nooit over. Maar ook wij zijn vader, of moeder, of worden het binnenkort. We zijn zelfs opa of oma. We komen thuis na een werkdag en moeten ons hart even luchten over wat de dag ons bracht. We leggen kinderen in bed, kijken ze liefdevol na als ze ’s morgens op de fiets stappen, naar school. Ook wij brengen kinderen naar het kinderdagverblijf.