Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

De Kerk als kop van jut

opinieDe berichtgeving over de RK-Kerk wordt steeds negatiever. Nu weer een artikel ‘Staat moet nu kiezen voor de veiligheid van zijn kinderen’ [BD 25 februari]. Als reactie wordt in het onderstaande enige nadere informatie gegeven, beperkt tot de Nederlandse situatie.

De jaren 60 en 70 van de vorige eeuw waren de jaren van de seksuele revolutie. Alles moest kunnen, er werd op ruime schaal geëxperimenteerd met vrije liefde, communes, polygamie, partnerruil. Ook de seksuele omgang van ouderen met jongeren en zelfs met kinderen was daarvan niet uitgezonderd. Sterker nog, linkse politieke partijen wilden nog verder gaan en zelfs pedofilie legaliseren. Enige bekende namen zijn Brongersma (PvdA) wiens archief nog steeds bestaat, Van der Lek (PSP/GroenLinks) wilde pedofilie legaliseren en de toenmalige minister Korthals Altes (VVD) wilde seks met jongeren vanaf 12 jaar toestaan. PvdA, D66 en ook VVD waren nog in 1995 tegen een verbod op het bezit van kinderporno. Helaas zijn dit soort ideeën tot op heden nog steeds politiek actueel.

  1. Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?
    PREMIUM

    Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?

    Toen de laatste vlammen ­waren gedoofd en de dageraad een nieuw licht wierp op de stad, was de eerste vraag hoe de oude dame het had doorstaan. Op het netvlies stond nog de tornado van vlammen, de brandende toren die traag ineen zeeg. Maar toen de zon rees, bleek dat als door een wonder façade en muren nog overeind stonden. Binnen zagen we een berg geblakerd puin en resten bluswater. Maar het bord met ‘Silence’ stond nog gewoon op zijn plaats. Net als de kaarsen.