Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

De Koningsspelen, de vroegere sportdag maar dan nóg erger

Het is om veel redenen heel fijn om kind te zijn. Dat je niks écht moet bijvoorbeeld, behalve dan je kamer opruimen en je best doen op school, maar hé: je kunt niet alles hebben. Urenlang met Lego bouwen, tig ­tekeningen maken en buitenspelen tot je zwart ziet van het zand. Daarmee stoppen hoeft alleen als de macaroni op tafel staat of dat het nu echt – ja nu écht! – bedtijd is. Wat een leven!

Toch ben ik blij dat ik geen kind meer ben, en dan toch vooral vandaag. Anders moest ik zo meteen namelijk meedoen aan de Koningsspelen op school. Dat begint met een ‘gezond en feestelijk’ ontbijt - waar dit jaar nu eens géén gedoe over was; ouders mekkerden nu níet dat het ongezond zou zijn. Driewerf hoera!

  1. Fietsen en appen tegelijk, echt: hóe dan?!
    PREMIUM

    Fietsen en appen tegelijk, echt: hóe dan?!

    Op YouTube is een prachtig filmpje te vinden waarin mensen op straat – we schrijven 1998 – gevraagd wordt of ze een mobiele telefoon hebben. Veruit de meesten antwoorden van niet. Want, zeggen ze – en wat waren die mensen eigenlijk wijs! – waarom zou je in vredesnaam áltijd bereikbaar willen zijn? Wat een aanstellerij trouwens, zo’n ding: zo belangrijk dat ze zo vaak gebeld worden zijn ze helemaal niet. Een mevrouw moet zelfs ­lachen: dan ben je aan het fietsen of zo en dan word je gebeld, het idéé!