Marc Bolsius
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

De les die Peter R. de Vries ons, journalisten, leert

Een collega zei het plompverloren in onze videovergadering: Peter R. de Vries is overleden. Ik zat nog na te stuiteren van een geweldig bezoek van de koning aan onze redactie. Maar opeens werd ik bevangen door een gevoel van rouw. Het was natuurlijk al veel te lang stil over zijn toestand, als er hoop was hadden we echt wel een teken gekregen. Maar toch was zijn dood een onverwacht harde donderslag bij een zwaarbewolkte hemel.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Een extraparlementair kabinet is het failliet van onze politieke leiders
  PREMIUM
  BD

  Een extraparle­men­tair kabinet is het failliet van onze politieke leiders

  Mijn vader was even een boodschap aan het doen, ik zat alleen op het comfortabele voorbankje van onze 2CV, de beige eend. De rubberen bekleding drukte een reliëf op mijn blote jongensbenen. Je kon er lekker aan peuteren. Op de radio waren twee boze mannen hevig aan het discussiëren, opgehitst door een joelende zaal. De één ging steeds harder praten, de ander reageerde pesterig met ‘voor mijn antwoord hoef ik niet zo hard te roepen’. Joop den Uyl en Dries van Agt.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen