Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de ‘March for love’ op 23 maart in Christchurch werden de slachtoffers van de aanslag herdacht. © AFP

De lessen van Christchurch

opinieLaat ‘Christchurch’ voor iedereen een ‘wake-up call’ zijn om populisten wereldwijd, die niet houden van diversiteit, altijd in woord en daad te bestrijden. 

Begin 2012 reed ik door de op het oog vredige stad Christchurch. De inwoners waren toen erg van slag. Dit, vanwege de gevolgen van een derde aardbeving die binnen anderhalf jaar volgde. Ik schrok van wat ik zag. Terwijl ik daar rondreed zag ik huizen die waren verlaten. Veel stonden schots en scheef of zelfs op instorten. Rijden door deze verlate wijken gaf mij een onbestemd gevoel. Ik had medelijden met de inwoners. Zij waren slachtoffer van het verwoestende natuurgeweld. Buiten Nieuw-Zeelanders om herinnert waarschijnlijk niemand zich meer deze tragische gebeurtenis.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.