Volledig scherm
PREMIUM
© BD

De minimumloners van de zo deftige Bijenkorf

ColumnDrie jaar geleden besloot De Bijenkorf zich te concentreren op steden waar veel klanten wonen die goed in de slappe was zitten en het ook voldoende hoog in hun bol hebben. 

De grote steden in het westen dus. En hier in Brabant natuurlijk alleen Eindhoven, waar het superioriteitsdenken ook heel gewild is. De nette winkel in het kennelijk te armoezaaierige Den Bosch ging dicht. Tilburg, vanouds een arbeidersstad waar de sjieke Bijenkorf zich van nature onwennig voelt, is wel uitverkoren voor het landelijke distributiecentrum. De arbeidskrachten die bij nacht en ontij de gedistingeerde Bijenkorfartikelen inpakken zijn toch weer heel andere mensen dan de gewenste clientèle.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.